Recept Zalmrollade - De Vliegende Hollander BBQ-team

+31(0)6-15241595




De Vliegende Hollander
BBQ-team
+31(0)6-15241595




Ga naar de inhoud
Zalmrollade met Pistache korst
Dit heerlijke zomerse recept, gaat goed gepaard bij pasta gerechten of heerlijk met krieltjes.
Met de Captain's Luck Kraken rub breng je de zalm naar een hoger smaakniveau.

Dit gerecht is voldoende voor 4 personen hoofdgerecht
of 8 personen voorgerecht.

(recept: Joris Vandecruys)



Ingredienten:

500 gram zalmfilet
200 gram ricotta
100 gram pistachenoten(gepeld)
1 bio citroen
Captain's Luck Kraken Rub
Olijfolie

Benodigdheden:

Slagerstouw of sateprikkers
Rasp of zesteur

Bereidingswijze:

  • Snij de zalmfilet voorzichtig door, zodat je een mooie brede plak zalm krijgt. Je vlindert de zalm.
  • Hak de pistachenoten fijn.
  • Meng de ricotta met de helft van de pistachenoten.
  • Verdeel dit mengsel over de zalm.
  • Bestrooi dit geheel lichtjes met de Kraken rub en vervolgens met  citroenzeste
  • Rol de zalmzijde op en bind de rollade om de 5 cm vast met het slagerstouw of gebruikde sateprikkers
  • Bestrijk de rollade met met olijfolie en breng de rest van de gehakte pistachenootjes aan en bestrooi ook de buitenzijde lichtjes met de Kraken rub.
  • Plaats terug in de koeling
  • Steek de BBQ aan voor indirect gebruik en regel de temperatuur in op 150 °C
  • Gaar de zalm tot 50 °C kerntemperatuur

©2016-2022 De Vliegende Hollander BBQ-team
Terug naar de inhoud