Recept Gerookte Eendenborst - De Vliegende Hollander BBQ-team

+31(0)6-15241595




De Vliegende Hollander
BBQ-team
+31(0)6-15241595




Ga naar de inhoud
Gerookte Eendenborst
Gerookte Eendenborst. Eend is voor velen nog onbekend terrein, heerlijk om te bakken in een pan, maar zeer zeker ook een aanrader om warm te roken.
WIj gebruiken de Captain's Luck Gold Brine om de eendenborst lekker op smaak te brengen. Na het warmroken kan de een worden gebruikt als voorgerechtje of als hoofdgerecht. Heerlijk op een frisse salade







eendenborst bbq
Ingrediënten per 3-4 personen voorgerecht :

1 Eendenborst Franse Magret 300-400gram
50 gram Captain's Luck Gold Brine
200 ml heet water 85 °C
300 ml koud water
Zakje gemengde veldsla
Klein blikje Abrikozen op siroop
Vijgenjam


Bereidingswijze:

  • Leg de eendenborst op de vetzijde. Snij overtollig vet wat uitsteekt vanonder het vlees weg.
  • Draai de eendenborst om en controleer of alle pennen en veren verwijderd zijn uit de vetlaag
  • Snij de vetlaag kruislings in om de 1.5 cm  ( niet in het vlees...)
  • Plaats de eendenborst in de pekelmix en laat 4 uur pekelen, verwijder de vaste kruiden uit de pekelmix en laat de Eendenborst uitdruipen op een roostertje.
  • Steek de BBQ aan en stook hem op tot 100°C  indirecte temperatuur. voeg een beetje kersen hout toe als rookhout
  • Leg de eendenborst op de vetzijde op het rooster en laat hem 45 minuten roken
  • Draai de eendenborst nu op de vlees zijde en laat hem garen tot 58°C in de kern (gebruik een kernthermometer)
  • Neem de eendenborst uit de BBQ en laat hem nog 15 minuten rusten onde de folie.
  • Maak onder tussen de bordjes op met wat slamelange en de abrikozen die je op partjes snijdt.
  • Na de rusttijd snijd je de eendenborst schuin op plakjes van 7-8 mm en verdeeld deze mooi over de bordjes.
  • Nu werk je het bordje af door wat vijgenjam op  het vlees aan te brengen.
  • Direct serveren.

Als de vijgenjam te dik is kan je dit wat verdunne met wat appelsap of water.


©2016-2022 De Vliegende Hollander BBQ-team
Terug naar de inhoud