Recept Pepper Tom Venkel/Sinaas Balls - De Vliegende Hollander BBQ-team

+31(0)6-15241595




De Vliegende Hollander
BBQ-team
+31(0)6-15241595




Ga naar de inhoud
Pepper Tom Venkel/Sinaas balls
Iedereen kent de MOINKballs toch?
Joris maakte een mooi variant gehaktballetjes met spek, Pepper Tom, venkel en sinaasappel..


Dit recept is voldoende voor circa 20 stuks

(recept: Joris Vandecruys)



Peppertom Venkel Sinaas gehaktballen
Ingredienten:

500 gram gemengd gehakt rund/varken
20 gram  pistachenootjes grof gehakt
1/2 venkel fijn gesneden brunoise
1 eetlepel gemalen venkelzaad
30 gram panko
1 ei
1/2 eetlepel Pepper Tom Captains Luck rub
2 eetlepel sinaasappelsap

Voor de laksaus:
2 eetlepel roomboter
2 eetlepel rietsuiker
1 eetlepel honing
2 stuks steranijs
1/2 theelepel gemberpoeder
4 eetlepel sinaasappelsap
2 eetlepel sinaasappel confituur
Snuifje zout en peper

Garnering:
Schil van halve sinaasappel
Lente-ui of peterselie

Benodigdheden:

Cocktailprikkers
Rasp of zesteur

Bereidingswijze:

  • BBQ klaar maken op 110°C met indirecte zone .
  • Het gehakt met de rest van de ingrediënten goed mengen , indien het nog te vochtig is kan je nog wat Panko toevoegen .
  • Ballen rollen ter grootte van golfbal ( +- 25gr)
  • De gehakt ballen 30min laten opstijven in de koelkast.
  • De ballen rollen in de Pepper Tom rub..
  • Omwikkelen met dun ontbijtspek, samen houden met tandenstoker .
  • De ballen op rooster plaatsen en garen tot kerntemperatuur van 60°C
  • Aflakken met de laksaus, en nog verder garen tot kern 68°C ( 30min ongeveer).
  • Gebruik een zesteur of rasp om de zeste van de schil te halen, laat het witte zitten.
  • Afwerken met de appelsienzeste en  fijn gesneden lente-ui of peterselie.

Bereidingswijze laksaus:
  • Boter smelten, de rest van de ingrediënten toevoegen,  zachtjes laten koken zodat de rietsuiker gesmolten is ,en de saus beetje ingedikt is .
  • Naar eigen smaak kan je meer of minder sinaasappel sap/ confituur toevoegen.
©2016-2021 De Vliegende Hollander BBQ-team
Terug naar de inhoud