De Green Forest Cookoff 2020 - De Vliegende Hollander BBQ-team

+31(0)6-15241595




De Vliegende Hollander
BBQ-team
+31(0)6-15241595




Ga naar de inhoud
2nd GREEN FOREST COOKOFF
1-2 mei 2020
Naar aanleiding van de succesvolle eerste editie pakken we met de 2e editie een tikkeltje groter uit.

De Steak wedstrijd worden gehouden onder de vlag van de SCA. De SCA is een organisatie die is gestart in de VS, en nu in een rap tempo Europa verovert. De SCA cookoffs zijn laagdrempelig, betaalbaar en hebben een grote fun factor. Tijdens de wedstrijd mag je met elke hittebron aan de slag (zelf meebrengen) om de beste steak te bakken. Dus BBQ (gas/houtskool /pellets/elektrisch) sousvide gewoon in de pan, frituren alles mag....
In het inschrijfgeld zijn 2 steaks inbegrepen, deze worden aangeleverd door de organisatie, loting bepaald wie als eerste mag kiezen. De steaks zijn "choice" ribeyes van circa 3 cm dik en 350-400gram gewicht. En deze worden medium ingeleverd, zonder garnering of saus, uiteraard mag er wel worden gekruid /gemarineerd enzovoorts. Normaal is er zo'n 2 uur tijd om de steaks te bereiden. De punten tellen officieel mee voor de SCA ranking.

Naast de Steak kan je ook meedoen met de Ancillaries :
-Wings  dus kippenvleugels, hierbij lever je 5 kippenvleugels (5 bolle/drummets EN 5 platte/flats/midwings), maar mag er wel garnering , saus etcetera worden gebruikt.Creativiteit is een onderdeel waar op wordt beoordeeld, besteedt hier dus ook aandacht aan. Inleveren gebeurt altijd in een blind box. (1 kg kippenvleugels worden aangeleverd door de organisatie, andere (zelf meegebrachte) vleugels zijn niet toegestaan)
-Fish  vis, hierbij lever je 6 porties in freestyle.Creativiteit is een onderdeel waar op wordt beoordeeld, besteedt hier dus ook aandacht aan. Inleveren gebeurt ook in de turnin box. ( 1 kg platvis wordt aangeleverd door de organisatie)
Buiten de SCA om zal Green Forest een overall winnaar  Grand Champion uitroepen. Dus wil je hier naar meedingen moet je alle onderdelen meedoen (Steak, Wings & Fish)

Voor de kids hebben we dit jaar de KidsQ , hierbij krijgen de kinderen de ingrediënten van de organisatie, ouders en of begeleiders mogen de BBQ opstoken, de bereiding geschied door de deelnemer. (zelf een BBQ meebrengen)

Voor de echte pitmaster hebben we dit jaar de SCA Whole Hog,  heel varken (ca 35 kg ) Teams kunnen hier vrijdags al mee starten zodat de varkens zaterdag middag kunnen worden ingeleverd.

Meer info over de regelementen en SCA of neem contact op met de organisatie



Naast de wedstrijden zullen er op deze dag diverse demo's worden gegeven met onder andere keramische en pelletgrills en ander buitenkookproducten.

Tevens zal er een juryclass worden gegeven voor zowel de Whole Hog als voor de steak!! Iedereen kan hier aan meedoen, kosten zijn € 60 per class exclusief lidmaatschap SCA.
Na het volgen van de jury class kan je gelijk op 2 mei de wedstrijd jureren. Tevens zijn er dit jaar veel wedstrijden om te jureren in Nederland en België, daar kan je na het volgen van deze class op inschrijven.



Informatie / Information
Wanneer / When:                      Let Op Nieuwe datum 2-3 october 2020
Waar / Where:                          Green Forest BBQ's & Grills Terneuzen (NL)
Kosten deelname / Entry fee :    
€ 65,- steak
€ 20,- wings
€ 20,- fish
€ 100,- steak&wings&fish
€ 15,- kidsQ
€ 150,- Whole Hog
Contact:                                   info@green-forest.nl

Follow the event on Facebook

Green Forest SCA KidsQ
voor 1 kind 4-15 jaar
15.00 €
Toevoegen
Green Forest SCA Steak Cookoff
1 person / team
65.00 €
Toevoegen
Green Forest SCA Whole Hog
1 team
150.00 €
Toevoegen
Tijd schema vrijdag 2 Oktober:
vanaf 14:00 Opbouw whole hog teams
18:00 Cooksmeeting hog selectie
19:00 Receptie

Tijd schema zaterdag 3 Oktober: (onder voorbehoud)
vanaf 10:00 Opbouw steak teams
12:00 Cooksmeeting/steak selectie
13:00 Jury meeting Whole Hog
13:30 Jury meeting Steak
13:30 Whole Hog onsite judging
14:00-14:30 Whole Hog blind box
15:00-15:30 Inleveren Steak / KidsQ
16:00-16:30 Inleveren Wings
17:00-17:30 Inleveren Fish
18:00 Prijs uitreiking


Awards
Steak
1st Trophy+Prize
2nd Trophy
3rd Trophy

Wings
1st Trophy+Prize
2nd Trophy
3rd Trophy

Fish
1st Trophy+Prize
2nd Trophy
3rd Trophy

Whole Hog (onsite judging)
1st Trophy+Prize
2nd Trophy
3rd Trophy

Whole Hog (blind box)
1st Trophy+Prize
2nd Trophy
3rd Trophy

KidsQ
1st Throphy+Prize
2nd Trophy+Prize
3rd Trophy+Prize





©2016-2019 De Vliegende Hollander BBQ-team
Terug naar de inhoud