Recept St. Louis Spare Ribs - De Vliegende Hollander BBQ-team

+31(0)6-15241595
De Vliegende Hollander
BBQ-team
+31(0)6-15241595
Ga naar de inhoud
St. Louis Spareribs
De St. Louis Spareribs zijn buikribben van het varken. Deze ribben gebruiken wij altijd op de wedstrijden. Dit is ons wedstrijd recept, door de jaren heen hebben we altijd vastgehouden aan de Captain's Luck Original. met de saus kan je wat spelen, voor een mooie blinkende laag gebruik voeg je honing toe, en je kan m eventueel ook wat verdunne met water of sap als je niet van dikke lagen saus houdt.
Bij goede bereiding zijn de buikribben echt heerlijk. Een belangrijke stap is dat je de ribs niet meer terug op de BBQ legt naa het aanbrengen van de saus!

Dit recept is voldoende voor 2-3 personen.

buikribben bbq
Ingredi├źnten per 2-3 personen :

1 St. Louis Sparerib / buikrib 1.6-2.2kg
25 gram Captain's Luck Original rub / kg vlees
90 ml BBQ saus naar keuze
2 eetlepels rietsuiker
60 gram roomboter (verdeeld in 4 plakken)
50 ml sap naar keuze

Aflak:
Ribglaze of BBQ saus/honing 2:1

Benodigdheden:
Aluminiumfolie

Als alternatief kan je de Original vervangen door de Pepper Tom of door de Kraken


Bereidingswijze:

 • Verwijder overtollig vet van de ribben (een beetje vet kan geen kwaad)
 • Verwijder het vlies van de achterzijde van de rib. Steek voorzichtig de achterzijde van een lepel boven het middelste beentje onder het vlies en wrik het los .
 • Met 1 vinger kan je het vlies nu lostrekken en verwijderen
 • Strooi een mooie egale laag Original rub op de onderzijde van de rib, en druk het wat vast. Draai vervolgens de rib om en breng ook ook aan de vleeszijde een mooie egale laag aan. Druk de rub wat vast en laat de rib nu een half uur tot een uur liggen .
 • Breng ondertussen de BBQ op tempertauur 125-135 graden indirecte warmte. Zodra alle suikers en zouten zijn opgelost,mag de rib op de BBQ.
 • Laat de rib 2,5 uur garen. Leg 2 stukken folie klaar om de rib in the pakken (Texas Crutch) om hem zacht te stomen.
 • Verdeel de 3 eetlepels BBQ saus en 1 eetlepel suiker op de folie ter afmeting van de rib. leg er ook 2 plakjes boter bij (25 gram) en plaats de rib met de vleeszijde naar onder op de folie. Breng wederom  dezelfde hoeveelheid saus , suiker en boter aan op de rib. en vouw de alu folie dicht. schenk nog 50 ml sap in de folie voordat je hem helemaal dichtvouwt. vouw ook de 2e folie rond de rib en plaats het pakket terug op de BBQ voor nog 1 uur.
 • Na een uur voel je met een cocktailprikker of het vlees zacht is (prik niet door de folie!) is ie nog niet zacht, vouw je de folie terug dicht en laat je hem nog even liggen.
 • Als de rib zacht is, neem je het pakket van de BBQ en laat het 5 minuten met de folie openstaan om de kook te stoppen.
 • Vouw de folie terugdicht en laat de rib in een koelbox of in een handdoek gerold 15 minuten tot 45 minuten rusten.
 • Warm wat BBQ saus op en neem de rib uit de folie. Breng voorzichtig een laagje aan met een kwast.
 • De rib is nu klaar om te serveren.


┬ę2016-2023 De Vliegende Hollander BBQ-team
Terug naar de inhoud