Recept Stifado
recepten
Stifado Stoverij uit de Dutch oven
Dit heerlijke Stifado / stoverij recept is erg makkelijk te maken met Pigwings of oerhammetjes en serveer je met rijst, friet of brood.
Met de Captain's Luck Hellas rub breng je de pigwings snel op smaak,en door toevoeging van een paar extra ingrediënten is het feestje compleet
Dit gerecht is voldoende voor 6/8 personen hoofdgerecht
(recept: Richard Herrebout)
Ingredienten:
1.5 kg pigwings of oerhammetjes
1 eetlepel chipotle pasta (of een milde peper fijn gesnipperd)
1 blik 400 gram tomatenblokjes
2 wortelen
1 grote witte ui
25-30 gram Captain's Luck Hellas Rub
1 fles Captain's Luck Jacobs Porter (of een donker bier)
Olijfolie
400ml water
1 eetlepel maizena
Benodigdheden:
Dutch Oven
Briketten
Bereidingswijze:
- Verwijder de vliezen van de pigwings, verwijder het grote bot indien aanwezig
- Meng het vlees met de Hellas kruiden en een scheut olijfolie.
- Snipper de ui grof en snij de wortels op kleine plakjes van 6-8 mm.
- Warm de dutchoven op in de BBQ of op een laagje briketten.
- Braad het vlees mooi bruin aan met wat olijfolie, voeg de ui toe. Af en toe even omroeren tot de ui wat glazig is.
- Voeg de wortelen, de tomatenblokjes, de chipotlepasta en het bier toe. Leg het deksel op de pan en laat het vlees 3-4 uur pruttelen.
- Let op dat het niet aanbrand en roer af en toe om.
- Je kan nu de botjes verwijderen en het vlees wat verkleinen door het met een lepel uit elkaar te drukken.
- Meng de maizena in het koude water en voeg het toe aan de stoverij.
- Laat nog even terug doorkoken tot de gewenste dikte , eventueel nog wat extra maizena toe voegen.
- Serveer lekker warm uit de Dutch Oven aan tafel