Recept Captain's Tortilla met roerei - De Vliegende Hollander BBQ-team

+31(0)6-15241595




De Vliegende Hollander
BBQ-team
+31(0)6-15241595




Ga naar de inhoud

Recept Captain's Tortilla met roerei

recepten
Captains Tortilla's met roerei
Tortilla's zijn uitermate geschikt om the vullen.
Spek, kaas en ei is altijd een goede combinatie, we voegen hier nog wat spinazie en Captain's Luck Original rub aan toe en maken
een simpele smaakvolle lunch of stevig tussendoortje.

Dit recept is voldoende voor circa 8 stuks

(recept: Joris Vandecruys)



Tortilla met ei
Ingrediënten :

8 kleine tortilla’s
200 gram spekblokjes
6 eieren
1 scheut melk
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 eetlepel fijngehakte bieslook
100 gram spinazie
125 gram cheddar kaas
1 eetlepel Captain's Luck Original Rub
Olijfolie

Avocado dip:

2 avocado's
2 eetlepel griekse yoghurt
1/2 sjalot
Limoen  sap
Peper en zout
Olijfolie

Benodigdheden:

Cocktailprikkers


Bereidingswijze:

  • Bak de spekblokjes  mooi krokant in de skillet.
  • De gebakken spekblokjes laten uitlekken op wat keukenpapier.
  • De eieren los kloppen met garde , samen met met melk , bieslook, peterselie en Captains Luck Original rub.
  • De losgeklopte eieren roer bakken tot deze mooi glazig zijn, dan de spinazie toevoegen en  verder roeren tot de spinazie geslonken is.
  • De gebakken spekblokjes toevoegen nog even door roeren .
  • Houd de skillet met het roerei eventjes opzij.
  • De tortilla's klein minuutje op de grill leggen, zodat ze zacht worden, en je deze gemakkelijker kan oprollen .
  • Neem een tortilla, leg onderaan het ei /spinazie/ spek mengsel  strooi daar op wat cheddar kaas, en rol deze strak op .
  • Met cocktailprikker kan je deze mooi vastzetten.
  • Leg de opgerolde tortilla's op bakplaat ( schotel)  en strooi nog wat extra cheddar kaas over de tortilla''s.
  • Zet  de schotel op een  bbq van 200°c  ,
  • +- 15min of tot het geheel mooi bruin gekleurd is , en de tortilla's krokant zijn

Bereidingswijze avocado dip:
  • Haal het vruchtvlees uit de avocado , doe het vruchtvlees samen met de sjalot, Griekse yoghurt, peper en zout, in de blender .
  • Mix dit tot mooi gladde massa .
  • Werk af met beetje citroensap en eventueel nog extra peper en zout.

Tip :
Als extra dip saus , kan je ook Griekse yoghurt of zure room mengen met Captains Luck  "Original" , "Pepper Tom" of "Kraken" rub.
©2016-2024 De Vliegende Hollander BBQ-team
Terug naar de inhoud